Het BEN-bestuur 2021

Chantal van Irsen-Jacobs, Sacha Neter, Daphne de Ridder-Mol, Patricia Koster & Yvonne van Sluis

 

VACATURES voor BEN-BESTUURSLEDEN!

De BEN groeit hard en is bij steeds meer overleggen betrokken. Dat is een goede zaak, maar ook een flinke belasting voor het huidige bestuur. De BEN streeft ernaar het huidige bestuur van vrijwilligers uit te breiden met nieuwe bestuursleden.
Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan de belangenbehartiging en kwaliteitsbevordering van echoscopisten in verloskunde en/of gynaecologie? Klik dan HIER voor meer informatie.

 

Verenigingsmanagement & secretariaat: Marieke Dik

Beleidsmedewerker: Viki Verfaille

 

Chantal van Irsen - Jacobs 
Na lange tijd werkzaam te zijn geweest als echoscopist obstetrie en gynaecologie groeide mijn interesse naar de hele context rondom echoscopie; de organisatie rondom het uitvoeren in de breedste zin van het woord.
Binnen de BEN kan ik mijn ervaring en kwaliteiten inzetten ten behoeve van onze leden en dat ervaar ik als een enorm boeiende en leuke uitdaging.
Kwaliteit is daarbij mijn drijfveer. In mijn werk als echoscopist, mijn werkzaamheden voor de BEN, en in mijn werk als docent en trainer.

Portefeuilles bij de BEN:

-Voorzitter

-BEN-bestuurslid sinds 15 mei 2018

-Lid programmacommissie RIVM m.b.t. prenatale screening

overleggen met NZA, overige beroepsgroepen in de verloskunde & gynaecologie

beroeps- & verenigingsbelangen zoals bijv. ALV, beroepsprofiel, etc.

Overige werkzaamheden:

echoscopist obstetrie/gynaecologie bij echocentrum Fara (Ede), de Geboortezaak (Utrecht), waarnemend echoscopist bij diverse echocentra

docent echoscopie post HBO Fontys (Eindhoven)

hands-on trainer

 

Yvonne van Sluis
Na mijn studie Verloskunde (afgerond in 1992 te Rotterdam) heb ik altijd als zelfstandig ondernemer gewerkt. Zeventien jaar in mijn eigen verloskundige praktijk als verloskundige en obstetrisch echoscopiste en nu in mijn eigen echocentrum (inmiddels ook gynaecologisch echoscopiste en thuis in de commerciële echoscopie). Ik vind kennis vergaren en inzetten erg leuk, daarnaast draag ik het ook graag over op anderen. Het ontwikkelen van nieuwe initiatieven in mijn vakgebied geeft mij energie. Kwaliteit is bij mij in alles de kern. In mijn werkzaamheden voor de BEN kan ik mijn kernkwaliteiten ten volle inzetten en zo wil ik positief bijdragen aan echoscopie in al zijn facetten.

Portefeuilles bij de BEN:

-algemeen bestuurslid sinds 15 mei 2018

-penningmeester & financieel beheer

-echocentra & (commerciële) ondernemingen in de echoscopie

-contracten & verzekeringen vereniging

 

Overige werkzaamheden:

eigen onderneming: Echocentrum Eyebaby Arnhem-Oosterbeek

obstetrisch echoscopiste (ZZP) Echocentrum Fara in Ede en Iris in Tiel

docente Fontys Hogeschool Eindhoven: post-HBO-opleidingen voor basisechoscopisten / SEO-echoscopisten / gynaecologische echoscopie

 

Daphne de Ridder-Mol  
Van 1993 tot maart 2021 was  ik werkzaam als verloskundige in Hilversum. Vanaf 2002 ben ik me gaan toeleggen op echografie. De combinatie is erg leuk.
Ik hoop bij de BEN mijn ervaring in het werkveld zowel als basisechografiste, als SEO-echografiste en als verloskundige mee te nemen in het maken van beleid, zodat praktijk en theorie wat dichter naar elkaar toekomen.

Portefeuilles bij de BEN:

-algemeen bestuurslid sinds 9 mei 2019

-diverse werkgroepen RIVM m.b.t. prenatale screening

-overleggen met NZA

 

Overige werkzaamheden:

echoscopiste bij Verloskundig Centrum t Gooi

voorzitter Coöperatie geboortezorg Gooi en omstreken

 

Sacha Neter
Sinds 1988 ben ik werkzaam als echoscopist obstetrie en gynaecologie, ná mijn opleiding als verpleegkundige. Thans werk ik als echoscopist SEO/GUO/ (NT tot januari 2019) gynaecologie met aantekening IOTA en tevens counselor prenatale screening + prenatale diagnostiek.
Ook ben ik al vele jaren werkzaam als docent echoscopie en heb ik samen met een compagnon een echo-trainingsbureau.
Na 31 jaar werkzaam te zijn als echoscopist, is de tijd rijp om mij naast de genoemde werkzaamheden, met bestuurlijke echozaken bezig te houden. Ik heb er veel zin in!

 

Portefeuilles bij de BEN:

-algemeen bestuurslid sinds 9 mei 2019  

-BEN-kwaliteitsregisters

-Media & public relations in samenwerking met het secretariaat

 

Overige werkzaamheden:

SEO-, GUO- en gynaecologisch echoscopiste in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg

counselor prenatale screening en diagnostiek in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg

docente bij Fontys Hogescholen en de Nederlandse Echografie Academie

mede-eigenaar echo-trainingsbureau Unisoon

 

Patricia Koster-Stockx: aspirant bestuurslid vanaf 12-09-2021
Kwalitatief goede zorg, dichtbij vind ik heel belangrijk. Met die missie en mijn medisch diagnostische achtergrond startte ik in 2013 Echotoon. Daarvoor bezocht ik als productspecialist echografie bij Siemens Healthineers jarenlang echo-afdelingen in ziekenhuizen door heel Europa. Ik wilde een plek met dezelfde expertise, maar in de eerste lijn. Laagdrempelig en waar je je vertrouwd voelt. Dat is Echotoon geworden. Echotoon is een expertisecentrum voor alle eerstelijns verloskundige, gynaecologische en screeningsecho's en biedt uitgebreide diagnostische zorg voor vrouwen. Samen met mijn collega’s SEO en ETSEO echoscopisten werken we samen op deze fijne plek. Echoscopie vind ik oprecht het mooiste vak wat er is en daar zet ik me graag voor in.

Toelichting aspirant bestuurslidmaatschap:

Vanuit de gebleken wederzijdse behoefte om even tijd te hebben om met elkaar en, vanuit Patricia om met het bestuurswerk kennis te maken, is gekozen voor een aspirant bestuursfunctie. Dit geeft Patricia de mogelijkheid om te zien wat het bestuurswerk zoal inhoudt, zonder meteen directe verplichtingen en verantwoordelijkheden als bestuurder te hebben. Daarom zijn ook nog geen portefeuilles toegekend. Uiteraard zullen wel afspraken t.a.v. geheimhouding en samenwerking, zoals die ook voor de andere bestuursleden gelden, ook voor Patricia gelden.

 

Overige werkzaamheden:

 echoscopist en eigenaresse van Echotoon (Groningen, Assen en Gorredijk)

webworks by infracom