Basisechoscopisten die in een echokwaliteitsregister basisechoscopie (termijn en/of biometrie) geregistreerd willen worden, uploaden hun diploma basisechoscopie in de MIJN-omgeving (achter de inlog).

De echokwaliteitsregisters basisechoscopie kennen 3 criteria waar je aan moet voldoen:

1. Diploma basisechoscopie
Na het uploaden van je basis echodiploma(‘s) en/of kwaliteitsovereenkomst (1e en/of 2e trimester SEO), sta je in het register.

2. Een als voldoende beoordeeld logboek termijn en/of biometrie
Na je aanmelding, ontvang je op korte termijn een oproep voor het uploaden van een logboek. Dit gaat digitaal via de website.   

*Vrijstellingen logboekcontrole:
-Logboek dat als voldoende is beoordeeld door de KNOV en niet ouder is dan 2 jaar.
-Echoscopisten die binnen 1 jaar voor aanmelding zijn afgestudeerd en sindsdien ook als echoscopist werkzaam zijn geweest.
-Echoscopisten met een actuele kwaliteitsovereenkomst voor het 2e trimester SEO; dit volstaat voor inschrijving in het echokwaliteitsregister biometrie.
-Echoscopisten met een actuele kwaliteitsovereenkomst voor het 1e trimester SEO; dit volstaat voor inschrijving in het echokwaliteitsregister termijn.

3. Voldoende accreditatiepunten
Binnen de registratieperiode van 2 jaar dien je 8 BEN accreditatiepunten behaald te hebben (dus per 2 jaar): accreditatiepunten-voor-leden-hoe-werkt-het? 

Om de 2 jaar vindt (her)registratie plaats. Deze periode loopt vanaf inschrijvingsdatum in het echokwaliteitsregister: Herregistratie, hoe werkt het? LET OP: je registratieperiode is voor 2 jaar, verricht je minder dan 100 termijnecho’s en/of minder dan 100 echo’s biometrie, dan dien je jaarlijks een logboek te laten beoordelen.

*Leden die in het echokwaliteitsregister 1e en/of 2e trimester SEO willen staan, uploaden hun actuele contract(en) met een regionaal centrum in hun persoonlijke omgeving achter de inlog. Indien dit contract tussentijds wordt beëindigd, dient men dit contract binnen 1 maand te verwijderen.
**Echoscopisten 1e en/of 2e trimester SEO kunnen tevens worden geregistreerd in respectievelijk het echokwaliteitsregister basisechoscopie termijn en/of biometrie. Geef dit aan per e-mail via kwaliteit@echoscopisten.nl.