Accreditatie aanvragen, hoe werkt het?

 

Voor het georganiseerde symposium, congres, werk- en casuïstiekbespreking en vergelijkbare bijeenkomsten moet de relatie van het onderwerp(en) de kwaliteit van de beroepsuitoefening bevorderen. Met andere woorden; deze onderwerpen moeten een echoscopisch item bevatten. Voor elk heel uur waarin een echoscopisch onderwerp op de agenda staat wordt maximaal 1 accreditatiepunt toegekend.

Stap 1
Voor het aanvragen van accreditatie bij de BEN vul je het invulformulier op de website in. De accreditatie aanvraag geldt voor een jaar, van 1 januari t/m 31 december zolang de scholing zich in dezelfde vorm en inhoud plaatsvind. Het is dus ook mogelijk om voor eenzelfde scholing in het jaar, meerdere data aan te vragen. Ook voor online bijscholing vraag je accreditatie aan.

Stap 2
Als de accreditatie wordt goedgekeurd door onze accreditatiecommissie, ontvang je een accreditatienummer en het aantal punten waarvoor de scholing geaccrediteerd is. Tevens ontvang je een inlognummer voor de presentie.

Stap 3
Na afloop van de scholing voer je zelf de BEN-nummers van de deelnemers in middels een Excel presentielijst. De presentielijst bevat
Naam en het BEN-nummer (4 cijfers).

Zonder BEN-nummer kunnen wij helaas geen punten toekennen.

Kosten
Bij nascholing door de industrie, een professioneel bureau of door een beroepsgroep georganiseerd, die gedeeltelijk gesponsord is en/of waarvoor deelnemers een toegangsprijs betalen, geldt voor de accreditatieaanvraag een tarief van € 120,00 euro excl. BTW.

Hands-on training

Hands-on trainers verzorgen een hands-on training die bijdraagt aan de bevordering van de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 
-Bij minder dan 4 deelnemers aan een hands-on training zal de HO-trainer geen accreditatieaanvraag hoeven te doen via de website.
Een hands-on training verzorgd door een door de BEN geaccrediteerde HO-trainer gebruikt een formulier van de BEN waar omschreven wordt wat het doel van de training is, op welke wijze deze wordt uitgevoerd en de duur van de hands-on training.
-Bij meer dan 4 deelnemers aan een hands-on training zal de HO-trainer een accreditatieaanvraag moeten doen via de website.